apple-tv-bgr-23

Apple е в преговори с телевизионни оператори за създаване на собствена платена телевизионна услуга, пише Recode. Според сайта предложената от американската компания услуга ще включва пакети с програми, осигурени чрез сделки с доставчици на такова съдържание, като те ще се продават директно на потребителите. Според информацията Apple вече е демонстрирала услугата на лица, работещи в тази сфера, но от Recode казват, че преговорите са в ранен етап и все още няма данни за цената и датата на пускане на продукта.

Виж още: Apple може би разработва Android приложение

Плановете на Apple много наподобяват Sling TV, услуга на Dish, струваща 20 долара на месец, която предлага малък брой канали за стрийминг на мобилни устройства, конзоли за игри, сет топ бокс, и други. Sony също работи по подобен продукт – PlasyStation Vue. Няма съмнения, че Apple се интересува от телевизионната индустрия. Тим Кук, изпълнителният директор на компанията, не е един път е обяснявал, че Apple има огрoмен интерес към този пазар, а Еди Кю на миналогодишната конференция Code заяви, че модерното ТВ преживяване „не струва“.

Apple TV разполага с добро съдържание, но не предложи нищо революционно на пазара, след пускането си през 2007 г. Компанията от Купертино преговаря с кабелни телевизии, за да увеличи набора от налични канали, но все още няма успех. За новата услуга Apple се обръща директно към създателите на телевизионни програми, надявайки се да елиминира пречките по пътя си към тази индустрия.