iphone5ios72

Apple обяви днес финансовите си резултати, както и броя на продадените устройства за юнското тримесечие. Компанията отчита печалба от 6.9 милиарда щатски долара от продажбата на 31.2 милиона iPhone, 14.6 милиона iPad-a, като миналата година таблетите на компанията са били продадени в 17 милиона. Този спад в продажбите се дължи на липсата на нов модел от тази година. Продажбите на Mac също са стабилни – 3.8 милиона продадени устройства, като миналата година по това време компанията е отчела 4 милиона. За съжаление на момчетата от Купертино продажбите на iPod продължават да падат. Това тримесечие те са спаднали с 32 % до 4.5 милиона бройки.

„Горди сме с резултатите от продажбите на iPhone, които надминават 31 милиона и стабилните продажби чрез магазина iTunes.“, каза изпълнителният директор на Apple Тим Кук. „Нямаме търпение да пуснем новите iOS 7 и OS X Mavericks“. Епълският шеф обещава много интересни анонси докрая на годината.

Сподели
Предишна страницаМтел подкрепя летните Олимпийски игри за глухи “Дефлимпикс”
Следваща страницаОфициално: Motorola Droid Mini
Боби Иванов е технологичен журналист. Работил е във в. “24 часа”, както и като редактор и автор на авторски публикации в онлайн изданието MobileNews, част от Trim Publications Ltd. Темите, които покрива включват бизнес, технологии и телекомуникации в страната и в световен мащаб. Интересите му включват Психология на комуникацията, Социология, Маркетинг и Връзки с обществеността. За контакти: Ivanoff@smartnews.bg