След като разбрахме, че Apple има желанието да започне да заменя Android телефони за нови модели iPhone в САЩ,  правeйки отстъпки, сега компанията смята да направи същото, само че със стари модели на своите телефони и то в Китай, пише Bloomberg.

Виж още: Бъдещите модели iPhone може да бъдат с варио обектив

Според информацията Foxconn, която сглобява iPhone, ще се заеме със заменяне на стари модели от американския смартфон, а потребителите ще получат намаления за новите модели. След като остарелите бъдат почистени и ремонтирани, те ще се продават на втора ръка в Taobao магазина на Alibaba. В Азия има доста хляб в бизнеса с такива смартфони и Apple смята да се възползва от това. Цялата далавера ще помогне на компанията също да затвърди първата си позиция на този пазар.

Според Canalys Apple е на първо място по внос на смартфони в Азия за последната четвърт на 2014 г., като IDC твърди, че далът на гиганта за този период е бил в размер на 12,3%. Това поставя компанията на второ място след Xiaomi, която държи 12,5%. Samsung пък е с 12,1%. Една година по-рано цифрите изглеждаха много по-различно. Apple беше много назад, а пред нея беше Samsung (18,8%), Lenovo (13,2%) и Huawei (10,2%). Американската компания тогава имаше дял само 7,4%, но въпреки това по-висок от този на Xiaomi (6,5%).