in_ear_headphones_remotes

Последните слухове около новата версия на мобилната операционна система на Apple – iOS 8 гласят, че възпроизвеждането на музика ще има централна роля. Apple ще представят софтуерна поддръжка за висококачествено аудио, подкрепено с нов хардуер, както и нови слушалки от висок клас.

Спекулациите са базирани на доклад от миналия месец, който гласи, че в магазина iTunes ще започне да се продава музика с „висока вярност“ или Hi-Fi (High Fidelity). Новите файлове ще бъдат съвместими с всички устройства с iOS 8.

Вградения музикален плейър в iOS 7 не може да възпроизвежда файлове с качество по-голямо от 16 бита и честота по-голяма от 48 kHz. Hi-Fi файловете обикновено имат качество от 24 бита и могат да бъдат просвирвани с допълнителни приложения, но дори тогава потребителите са ограничени от хардуера в устройствата на Apple, който не може да възпроизведе напълно вярно въпросните файлове. За целта Apple ще предложи нов Lightning кабел, който ще пренася звука без загуба в качеството към аксесоари, които го поддържат.

Очаква се Apple да представи и нови слушалки, предназначени за аудио маниаците. Най-качествените официални слушалки, които Apple продават са модел от 2008 г. и могат да бъдат закупени и днес на цена от 79 долара. Спекулира се, че Beats ще имат роля в новия продукт, а дори се очаква създателите на музикалната компания, Dr. Dre и Джими Айовайн, да излязат на сцената заедно с Тим Кук.

По последна информация iOS 8 ще бъде представена на 8 юни по-време на традиционното събитие на Apple – WWDC 2014. Освен аудио подобренията, ъпдейта на операционната система ще донесе подобрения в Siri, Maps, както и новото фитнес приложение Healthbook.