ipad-mini-3-picture-10

Когато става дума за презентация на Apple, няма как да минем без откриване с представяне на впечатляващи факти и цифри, които за пореден път да ни убедят колко успешни са компанията и продуктите й. Това се случи и в четвъртък вечер, като този път Тим Кук се похвали с резултатите на iPad – нормално, след като един от основните акценти на събитието бяха новите таблети iPad Air 2 и iPad mini 3.

Виж още: Ето го iPad Air 2 – по-бърз, по-тънък и с Touch ID

Преди тяхната поява на пазара, която със сигурност ще допринесе с още доста милиони към цифрите, Apple са продали внушителните 225 милиона iPad устройства. Само година по-рано броят беше 170 милиона, което подсказва, че явно продажбите вървят повече от добре. Към това трябва да се добави и солидният ръст на приложенията за iPad – в момента те са вече 675 000, като преди година са били с близо 200 000 по-малко.

За да бъде още по-убедителен в това колко по-успешен е iPad от таблетите на конкурентните фирми, Тим Кук показа и статистика със сравнение за доставените устройства в изминалите 12 месеца, където Apple води пред Lenovo, HP, Dell и Acer.

i-pad-продажби