Концепция за OLED iPhone от Apple | Снимка: Tech Driven Times

Apple подготвят три iPhone-а за евентуално пускане тази есен. Ще излезе обаче само един флагман от неръждаема стомана със заоблено стъкло за десетата годишнина на iPhone. Поне така смята Марк Гърман от Bloomberg. Това се приближава и до скорошните слухове, които твърдят, че компанията ще пусне два iPhone 7s модела плюс един доста скъп телефон. За разлика обаче от другите, Гърман мисли, че новият iPhone няма да бъде със заоблен OLED дисплей, а само с извито стъкло отпред и отзад.

Последните информации в мрежата за дизайна на следващия iPhone бяха, че компанията иска да използва заоблени OLED дисплеи, но изглежда се е отказала от тази идея, може би поради опасения за доставката им. Дори да не е заоблен, със сигурност ще бъде OLED и ще заема по-голямата част от лицето на устройството. Големината на екрана ще бъде горе-долу колкото на iPhone 7 Plus, но ще бъде побран в тяло с размери на iPhone 7. Общо взето нещо като идеята на новия Samsung Galaxy S8.

Очевидно Apple тестват няколко различни устройства и все още не са взели окончателно решение относно дизайна. Например, един от прототипите е с доста заоблено стъкло, като на първия iPhone от 2007, което ще бъде подходящо за годишнината на устройството. Изглежда обаче им е трудно да направят такъв модел от неръждаема стомана и затова са пробвали и с алуминиев гръб.

Най-вероятният дизайн обаче е с съвсем леко доловимо заоблено стъкло, както отпред така и отзад, според Гърман. Каквото и да решат за екрана обаче, по-скоро Apple ще използват неръждаема стомана, отколкото алуминий за рамката.

Компанията е поръчала около 100 милиона OLED екрана от Samsung, защото изглежда останалите доставчици нямат достатъчно бройки за нуждите на ябълките. Говори се, че екрана ще изглежда много по-добре от този, който е на сегашните седмици.

iphone-dual-camera

Колкото до останалата част на устройството, Apple тества дали вертикална двойна задна камера няма да е по-добре, отколкото хоризонтална. Освен това обмислят възможността да сложат и двойна камера отпред със сензори от Sony, подобни на тези, които са използвани за iPhone 7 Plus.

Също така, вероятно знаете, че компанията тества 10-нанометров процесор, който да е много по-мощен, ефикасен и да осигурява добър живот на батерията, без да увеличава самия й размер.

Много от тази информация не е нова, но Гърман е един от хората, които най-добре успяват да предскажат как точно ще изглежда следващото Apple устройство. Остава просто да видим какво ще се случи на есен с iPhone 8 или X, или както ябълките решат да се казва.