Apple_TV_Interface

Apple е искала да започне производство на Apple TV, но идеята била изоставена, тъй като все пак е трудно да разделиш пазара си на две от смартфоните и лаптопите, в които американския гагант вече е специалист, пише The Wall Street Journal. Според публикацията плановете били за 4К Apple TV, кoйто да поддръжка FaceTime.

И все пак, както казахме, трудно е да разграничиш пазара си. Apple вече прави умни устройства, които са едни от най-добрите на пазара. Какво става, ако започнe да прави и телевизори? Ще кажете „умни телевизори“, но какво е един умен телевизор? Въпреки че можете да му закачате клавиатури, мишки, да браузвате в интернет и да ползвате редица разработени приложения, това все пак си остава телевизор. И ако имате лаптоп, за какво са ви всички тези други работи? Така че в крайна сметка решението на компанията е логично.

От 2000 година насам в Apple се е говорело и за възмоността да се разработят лазерни прозрачни дисплеи. Тази идея също била преразгледана, тъй като тези екрани биха били прекалено скъпи, при това с не много висока резолюция. Apple, както знаем, все пак работи по нещо интересно – нов модел на set-top box устройството им Apple TV. Според различни източници, кутията на Apple TV трябва да е по-тънка, а дистанционното с тъч технология. Нов софтуер, доспът до App Store и вероятна възможност за контрол чрез Siri също са между нещата, които се предполага, че услугата ще включва. Компанията ще представи set-top box-а заедно с нова интернет телевизия на Worldwide Developers Conference през юни.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS