Възможно е следващата версия на Apple Watch да притежава възможността да направи ЕКГ (електрокардиограма) на притежателя си. От Bloomberg докладват, че Apple работят по система за ЕКГ, която смятат да бъде част от Apple Watch Series 4.

Напомняме, че компанията AliveCor разработи каишки за Apple Watch с вградено ЕКГ, но явно Купертино имат желание подобна технология да е вградена в часовника им по подразбиране.

Електрокардиограмата при Apple Watch ще работи като изпраща електрически сигнали по ръката към сърцето и по този начин ще измерва данни, които обикновено докторите събират чрез електроди, поставени върху гръдния кош на пациент. Процедурата ще се стартира при стискане на часовника с два пръста.

Една функционалност от типа ЕКГ ще помогне на много потребители с риск от сърдечно съдови заболявания да следят още по-точно състоянието си и ще може да дава пълна дневна картина на сърцето на лекуващия лекар. Очакваме с нетърпение следващата есен, когато новият Apple Watch би трябвало да бъде представен.