Снимка: azednews.com

Apple използва премиерата на iPhone 7 снощи, за да сподели малко интересна информация относно кампанията си, наречена ConnectED. С нея Купертино подпомага училища и университети като ги спонсорира, предоставя интернет връзка и дори устройства, на които да работят учители и ученици.

Ако пък трябва да говорим в цифри, Тим Кук сподели, че до момента Apple са дарили над 4500 Mac устройства на учители и 50 000 iPad-а на ученици. Всичко това в общо над 114 училища, като бройката нараства с всеки изминал ден.

Заедно с всичко това обаче, Apple имат и ново приложение за ученици, наречено Everyone Can Code. С него ученици от цял свят могат да се учат да програмират в лесна и интуитивна среда. Основният език, който ще научат те път е Swift, който както може би знаете, е разработен от Apple.

iWork

Това не е всичко. Apple са се погрижили и работливите сред нас да получат нещо ново. Точно това излезе да разкаже Сюзън Прескот, която сподели за новостите при iWork. Най-накрая Apple предлагат съвместна работа по документи в реално време. Това важи както за Pages, така и за Numbers и Keynote.

Съвместната работа става подобно тази при Google Docs, за тези от вас, които са ползвали услугата — всеки потребител получава уникален цвят, с който биват маркирани нещата, които той/тя добавя или премахва от документа. Както видяхме на сцената, всичко се случва в реално време и можете да видите как някой друг добавя нещо, тоест всичко се случва пред очите ви.

За най-голямо удобство, новата функционалност при iWork е налична както за десктоп приложенията на macOS, така и на iOS и дори в мрежата (тоест iCloud версията на iWork).