Apple-iPad-Air-2-Picture-18 macbook

Apple днес пусна нова версия на 5K Retina iMac, която ще се предлага за 1 999 долара и намали цената на хай-енд модела до 2 299 долара. При пускането му той се продаваше на цена от 2 499 долара. Разликите между двете версии не са много големи, като основната е в процесора и използването на стандартен 1TB диск при по-евтиния, вместо 1TB Fusion Drive, който е при по-скъпия. Новият 5К iMac замени и старият модел без Retina дисплей.

Apple също така пусна и нови модели на 15-инчовите MacBook Pro, които вече са с новия Force Touch тракпад. Американската компания казва, че тези версии ще предлагат до един час повече живот на батерията, 80% по-бърза графика, благодарение на новия графичен процесор, намиращ се само в хай-едн моделите.

За разлика от iMac предложенията, промените в MacBook Pro вдигат цената. 15-инчовите версии вече се предлагат за 1 999 долара и 2 499 долара, което е скок с по 100 долара. Напомняме, че Apple добави Force Touch тракпада в 13-инчовия MacBook Pro след обявяването на новия MacBook през март, така че новите промени бяха очаквани.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS