Apple качиха малко по-различни видеа в YouTube акаунта си преди два дни. Вместо да качат още хиляди реклами, в които се обяснява, колко е страхотна камерата на iPhone 7, те публикуваха серия от кратки туториъли, за това как всъщност да ползвате фотографските възможности на смартфона.

Всички видеа са по около 40 секунди и са фокусирани върху най-основните свойства на камерата. Как да използвате портретния режим или как да снимате панорами. Освен това ви дават насока например за това как да снимате на слаба светлина.

Самият стил на клиповете е доста интересен. Вертикални са, тоест са предназначени за гледане на телефон. Освен това са съпроводени от електронна музика и съвсем малко текст – нещо, което компанията за пръв път опитва.

Уроците вече са качени и в напълно нова секция в уебсайта на Купертино. Можете да ги изгледате всичките тук.

Apple от няколко години хвалят собствената си камера непрекъснато чрез всякакви реклами. Истината обаче е, че LG G6, Samsung Galaxy S8 и Google Pixel са с по-добри камери. iPhone, разбира се, също е с много добра камера, но на Apple ще им е нужно нещо повече, от това да научат хората как да снимат с iPhone-а, за да бъдат отново на върха тази година.