От Apple пуснаха нова програма за поправка, за широко разпространеният хардуерен проблем в iPhone 6 Plus, познат като „touch disease“, което представлява неработещ тъчскрийн и се характеризира с тънка сива линия в горната част на дисплея. Според Купертино, тази „болест“ се появява след многократно изпускане на устройството. Компанията споделя, че няма никакво намерение да поема цената на поправката, а ще иска от всеки свой засегнат клиент, да плати 149 долара, за да поправят телефона му. Тази новина със сигурност няма да зарадва притежателите на този модел iPhone, които решиха да съдят компанията заради тази болест.

„От Apple установиха, че на някои iPhone 6 Plus устройства дисплеите трептят или имат проблем с Multi-Touch-а, след като въпросните устройства са изпускани неколкократно върху твърда повърхност и след това са били стресирани допълнително,“ пише Купертино в своя уебсайт. „Ако вашият iPhone 6 Plus притежава симптомите описани по-горе и, разбира се, дисплеят ви не е пукнат или счупен, Apple ще поправи устройството ви за 149 долара.“

Купертино казват, че на тези, които вече са си платили на сервиз, за услуги свързани с този проблем, ще им бъде възстановена разликата между сумата, която са дали и новата обявена такава от 149 долара. Компанията споделя, че вече е започнала да се свързва с тези хора, а всички останали могат и сами да се свържат с нея, като потърсят Apple Technical Support, за да ускорят процеса.

Apple отново правят нещо добро за своите клиенти, въпреки че не са длъжни. А, може би пък ни лъжат, че проблема не е в тях… Гузен негонен бяга. Но дали е така и в този случай? Вие какво мислите по този въпрос?