Apple правят всякакви малки промени в иконките на своите приложения в новата бета на iOS 11. Като вчера направиха две интересни неща: едното е свързано с Maps, а другото с App Store.

В промяната на Maps има голям смисъл. Можете да видите разликата между старата и новата версия по-горе. Иконата от както съществува iPhone показваше 1 Infinite Loop – местоположението на щаба на ябълките. Сега обаче с появата на огромния „космически кораб“ (кампус), познат още като Apple Park, дизайнерите на iOS са решили, че е време за промяна. Така че сега, Maps показва местоположението на космическия кораб.

Или на близката отбивка на магистралата… Трудно е да се прецени.

Другата промяна е на логото на App Store. Ако сте забелязали Купертино изменяха по малко синята иконка през годините. За пръв път обаче се отказват от четката и молива и преминават на по-стилизиран вариант, който можете да видите по-долу. Всички харесваха старата версия, но пък и новата си я бива.

Вие коя смятате за по-подходяща?

Не трябва да забравяме обаче, че iOS 11 е все още бета версия, така че въобще не е ясно дали тези промени ще бъдат окончателни и ще видят бял свят. Може пък Apple в последния момент да решат да се върнат към старите иконки от iOS 10.

Ако не сте чули/видели, ябълките направиха още няколко леки изменения. Промениха и иконата на часовника, като направиха цифрите малко по-удебелени. И тази странна съвсем незначителна промяна на Safari, която направиха през юли месец:

Промени има и в Contacts, Reminders и Notes. Иконата на Reminders например бе променена, но след това Купертино я върнаха към стария и вид, така че отново напомняме, че тези изменения въобще не е сигурно, че ще бъдат пуснати официално.

iOS 11 би трябвало да бъде окончателно готова до един месец и всички я чакаме някъде в средата на септември заедно с новите iPhone-и.