Apple iPhone 5S / Mashable
Apple iPhone 5S / Mashable
Apple iPhone 5S / Mashable

Инвеститорите се бяха притеснили за новите iPhone на Apple, защото компанията не обяви веднага колко точно са продадените бройки от iPhone 5S и iPhone 5C. Първоначалната информация сочеше, че само в Китай предварителните поръчки на смартфона са 100 000, а днес компанията реши официално да обяви колко точно продажби е реализирала.

В съобщение до медиите Apple се похвали, че е продала 9 милиона iPhone 5S и iPhone 5C само за първия уикенд от старта на продажбите. Компанията добавя, че потребителското търсене на iPhone 5S е изключително високо и нови доставки се очакват в следващите седмици. За сравнение – през първите два дни от старта на продажбите на iPhone 5 компанията се похвали с 5 милиона продадени бройки. Тази цифра беше 4 милиона за първите продажби на iPhone 4S.

„Това е нов рекорд в продажбите през първия уикенд за нас“, заяви изпълнителният директор Тим Кук. „Търсенето на iPhone 5S е изключително високо и първоначалните запаси на телефона вече са изчерпани. Благодарим на всички за интереса, като обещаваме доставките на 5S да започнат в следващите няколко седмици“.

Освен информация за продажбите на iPhone 5S и iPhone 5C, компанията обяви и резултатите от ъпдейта до iOS 7. Apple се хвали, че над 200 милиона iOS устройства вече ползват най-новата версия iOS 7.