Apple

Apple

Днес Apple публикува реклама на цяла страница в различни вестници по света. Заглавието й гласи: “Има някои идеи, които искаме всяка компания да копира”, а целта разбира се е да провокира вечния съперник Samsung.

В момент, в който Apple отново води дело на стойност 2.2 милиарда долара срещу корейския гигант за нарушение на патентни права, това съвсем очевидно е тънък намек. В световния ден на Земята, официално рекламата е насочена към плановете на Apple за екологична политика и целта й е да прикани останалите компании да бъдат “зелени”, но рекламните престрелки между двата гиганта не са от вчера. Не можем да отречем тънкото чувство за хумор на американците, нали?

Като говорим за текущия съдебен процес,  няма как да не споменем, че Samsung започна седмицата в защита, като в своя насрещен иск на стойност 7 милиона долара, компанията твърди, че Apple е нарушила два от нейните патенти. До къде ще стигнат съдебните войни между двете компании няма как да знаем, но ще бъде интересно да видим реакцията на Samsung на днешната провокация. Ще отговори ли корейският гигант на този така очевиден намек?