apple-store-marina-sf

Apple придоби компанията Goherent Navigation, създаваща GPS устройства и софтуер за навигация, използвайки сателитната мрежа Iridium. Goherent Navigation казва, че предоставя данни с точност до сантиметри, което ще бъде от изключителна полза за предлаганата от Apple картографска услуга, включително и за спекулираната кола.

Говорител на американския технологичен гигант изпрати писмо до The New York Times, с което потвърди официално сделката. Apple не разкри детайли около придобиването на Goherent Navigation. „От време на време Apple купува малки технологични компании, като не обсъждаме целите и плановете си“, се казва в изявлението.

Coherent Navigation е основана през 2008 г. и нейната изключително точна навигационна система се използва за различни приложения за автономна навигация, за роботика, както и от Министерството на отбраната на САЩ. Coherent Navigation се присъединява към списъка с други придобити от Apple компании и стартъпи, включващ Locationary, Embark, Hop Stop, WifiSLAM и BroadMap.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS