Вчера, на официалното събитие в Сан Франциско, Apple представи смартфонът, за който всички говореха – iPhone 5. Освен това, както очаквахме, компанията представи и обновен iPod Touch. Този път от компанията определено са се постарали при изработката на този уникален музикален плеър.

iPod Touch е с напълно нов дизайн. Дисплеят на новия музикален плеър е 4-инчов Retina, както при iPhone 5, със съотношение на страните 16:9. iPod Touch е тънък само 6.1mm и тежи само 88 грама. Корпусът е алуминиев. Процесорът е A5, а не A6, както при новия iPhone. Подобрения има и при живота на батерията. Новото устройство вече обещава до 40 часа слушане на музика. Камерата е 5-мегапикселова с LED светкавица. Предната вече може да записва и HD видео. За свързаност, Apple е добавила Bluetooth 4.0, WiFi 802.11 a/b/g/n и поддръжка на AirPlay Mirroring. Друга голяма новина е, че Apple е добавила и хитовия гласов асистент, представен за първи път в iPhone 4S – Siri.

 

 

iPod Touch ще работи с iOS 6 и ще пристигне в комплект с новите EarPods слушалки, представени вчера.

Цветовете? Розово, жълто, синьо, бяло, сиво и черно.

Цените? Новият iPod Touch ще започне да се предлага от октомври в два варианта – 32GB за 299$ и 64GB за 399$. Предварителните поръчки започват от 14 септември. Освен това, Apple ще продължи да предлага и предишното поколение iPod Touch на цени от 199$ за 16GB вариант и 249$ за 32GB вариант.

 

Сподели
Предишна страницаОфициално: Apple представи iPhone 5!
Следваща страницаApple вече е топ производител на лаптопи в САЩ
Боби Иванов е технологичен журналист. Работил е във в. “24 часа”, както и като редактор и автор на авторски публикации в онлайн изданието MobileNews, част от Trim Publications Ltd. Темите, които покрива включват бизнес, технологии и телекомуникации в страната и в световен мащаб. Интересите му включват Психология на комуникацията, Социология, Маркетинг и Връзки с обществеността. За контакти: Ivanoff@smartnews.bg