ipad-air-

Apple представи две нови реклами на Apple iPad Air, които са насочени към музикалните функции на устройството и възможността му да ви помогне да се ориентирате по света. Едната реклама е с участието на композитора и диригент Еса-Пека Салонен.

В нея той показва приложението си „The Orchestra“, което дава възможност на непрофесионалните музиканти да се занимават с класическа музика. „Ще съм очарован, ако някой се заинтригува от класическата музика през The Orchestra.„, казва диригентът.

Салонен също така демонстрира как използва своя iPad Air, пълен с приложения, които му помагат да създаде някои от своите композиции. Говорейки за iPad-а, Салонен казва: „Имам пълната свобода да се движа през цялата композиция и възможно най-портативната организация, която мога да си представя.“

Следващата реклама включва писателката Шери Кинг, която е била родена глуха. С доверения си таблет на Apple и с помощта на няколко избрани приложения, тя може да пътува навсякъде, вдъхновявайки други със същия недостатък да започнат да обикалят света.

И двете реклами сочат към специално направени за случая iTunes страници: едната за Salonen, а другата за King.

И двете нови реклами може да видите във видеата по-долу: