Apple потвърди иноформацията за живота на батерията при новите модели iPhone, заявявайки днес, че не всяко устройство работи по един и същ начин, поради различия в производителността.

Според Apple тези различия си минимални, като някои от телефоните може да имат до 3% по-добър живот на батерията „в реални условия, дължащи се на стандартни отклонения“. Това е отговор на онлайн коментарите, според които iPhone-те с процесор от Samsung издържат с до 50 минути по малко, в сравнение с тези от TSMC.

„Нашите тестове и данните от клиентите показват, че действителният живот на батериите на iPhone 6s и iPhone 6s Plus, дори с отчитането на различията при компонентите, варират между 2 и 3%“, обяви Apple в официално изявление.

Компанията опроверга тестовете в лаборатории от трети страни, защото спорд нея те използват нереалистични параметри. „Те не представят работа в реални условия, тъй като използват нереалистично време при най-високата производителност на процесора. Това е подвеждащ начин за измерване живота на батерията“, добавя Apple.

Ако се притеснявате и искате да проверите кой е производителят на чипа на новия ви iPhone 6s или iPhone 6s Plus, може да го направите като свалите безплатното приложение Lirum Device Info Lite.

Когато влезете в него, получавате информация за устройството си, включително и за неговия процесор. Ако за него пише модел N66AP (при iPhone 6s Plus) или N71AP (iPhone 6s), това означава чип, произведен от Samsung. Съответно, ако на мястото за модела на процесора пише N66MAP или N71MAP, то той е от TSMC.