siri

В Apple тече усилена разработка на нови функции за техните продукти и услуги. През последните няколко месеца в централата на компанията бяха назначени водещи звукови инженери и специалисти по звука. Коментатори спекулират, че най-вероятно става дума за проект по виртуалния асистент Siri.

ВИЖ ОЩЕ: ОТБЛИЗО С APPLE IPHONE 6

По-рано този месец Дейна Маси се присъдини към компанията като аудио архитект. Tой е работил в NeXT и Apple, като предишното му работно място бе в Audience. Неговата специалност е цифровата обработка на звук, което е водеща област в развитието на мултимедийните технологии.
Продуктите и услугите на Apple, като Siri, CarPlay, VoLTE и гласови бележки, разчитат на тази технология.

В момента голяма част от обработката на подадените звукови команди се извършва централно на сървърите на Apple. Поради тази причина се изисква добра интернет връзка. На много места все още обхватът на мобилните мрежи не е достатъчно добър, а и не всеки потребител може да плаща за много включени мегабайти в плана си. Експерти смятат, че Apple разработва именно версия на Siri, която да работи офлайн. Възможно е също да видим изцяло нов продукт или услуга, които американците да представят в следващото си поколение устройства. Единствено времето ще покаже.