apple-vr-headset

По всичко личи, че тази година ще имаме голямо развитие при технологиите за виртуална реалност. Последната стъпка в тази насока е от страна на Apple, които патентоваха хедсет за iPhone, който да предлага тази възможност. Според информацията за тяхната концепция смартфонът e предназначен като екран и изчислителна платформа.

Виж още: Телескопични лещи поволяват да увеличите образа до 3 пъти

Идеята е подобна на Samsung Gear VR, като устройството на Apple има специално място, където да се постави iPhone. Допълнителен аксесоар е дистанционно управление, което да направи управлението по-удобно. Това не е първата идея на Apple за въвеждане на продукти за виртуална реалност. Първият патент е предложен още през 2008 година, но тогавшната концепция се е развила и сега вече имаме готово предложение за работещ продукт.

Различни производители създадоха съвместими с iPhone устройства за виртуална реалност, но е много вероятно те да бъдат изместени с Apple, когато се реализира техният аналог. Самото представяне на патента не дава яснота дали Apple ще развие идеята в близко бъдеще, но дава представа към какво компанията ще се стреми в бъдеще.

apple-mobile-virtual-reality-patent.png

apple-virtual-reality-headset-patent.png