Снимка: imore
Снимка: imore

Сайтът с обяви за работа Glassdoor публикува шестата си поредна годишна класация на 50-те най-добри места за работа. Подредбата е въз основа на оценките и преценките на служителите на различните компании. Изненадващо е че, Apple не намира място в топ 10, дори в топ 20. В официалната класацията компанията на Тим Кук се намира на учудващото 35-то място и на 16-то в тази специално за технологични компании. Позицията е спад в сравнение с миналата година, когато корпорацията бе на 34-та.

Учудващо е, защото компания като Apple може да предостави невероятен шанс за изграждане на кариера на всеки един нейн служител. Същевременно корпорацията е една от петте, които са се класирали всяка една година от създаването на класацията до този момент.

Според портала за търсене и предлагане на работа в основата на ниското класиране на американската компания се крие фактът, че повечето от служителите не смятат, че Тим Кук се справя подобаващо. Те го харесват и го уважават, но не мислят, че може да надмине покойния Стив Джобс. Доказателство за това са данните, които сочат, че през август 2011 година, когато Джобс напусна поста си, 97% от служителите на компанията са одобрявали Кук. В момента процентът е 92.

Същевременно инженерите, които работят за Apple се оплакват от това, че е почти невъзможно да получат повишение или да изпъкнат над останалите, което намалява и цялостната им оценка за компанията.

Тези, които имат повод за радост са Twitter, LinkedIn и Facebook, които заемат първите три места респективно.