Слуховете за евтин iPhone, който да покрие нискобюджетния клас не спират в последно време да хранят журналистите. Медии като Wall Street Journal и Bloomberg вече публикуваха подобни предположения. Те бяха категорично отречени от вицепрезидента на маркетинг отдела на Apple Phil Schiller пред Shanghai Evening News. 

„Въпреки, че популярността на тези телефони в Китай е висока, те никога няма да са в бъдещите планове на Apple“, коментира той. На пръв поглед той категорично отрича, че Apple планува да пусне евтин iPhone. Неговите думи, обаче, бяха подбрани много правилно. Знаем, че компанията много държи на качеството на материалите, които се използват при производството на продуктите й. Неговите думи могат да бъдат разтълкувани и така: Apple ще пусне по-евтин телефон, но той няма да изглежда евтино и да бъде направен от евтини пластмасови материали, като други смартфони в този клас.

Нека не забравяме, че Стив Джобс отрече, че Apple ще прави 7-инчов таблет, но тази година беше пуснат iPad Mini, който пожъна огромен успех.