apple-sign-logo-234

Дългоочакваната TV услуга на Apple няма да бъде обявeна на WWDC 2015. Компанията е разговаряла с изпълнителни директори на телевизии, че пускането ще бъде отложено „до края на годината или 2016 г.“, съобщава Re/code. По всичко изглежда, че технологичният гигант има проблеми с лицензионните сделки с местните телевизии и радиа. Това е принудило Apple да промени първоначалните си планове за дебют на услугата през есента, точно когато са премиерите на новите сезони.

Една от ключовите точки в преговорите била желанието на Apple да включи предаване на живо програмите на най-големите телевизии в градовете в САЩ. ABC, CBS, FOX и NBC не притежават пряко местните им филиали в много пазари, а това допълнително е усложнило ситуацията за Apple.

Sony PlayStation Vue предлага стрийминг на живо, но след почти три месеца телевизионна услуга все още не е разпространена извън малкия брой градове, в които беше пусната. Това е ясен пример за трудностите, пред които Apple  се изправя в желанието си да осигури стрийминг на живо за по-голяма аудитория. Sling TV е също такава услуга, но тя не предлага стрийминг на живо на местни програми, което позволява на Dish да разпространи продукта си на територията на САЩ, дори с липсата на някои популярни предавания.

Така излиза, че следващия понеделник ще видим iOS 9, OS X 10.11 и новата музикална услуга на Apple, но американската компания все още няма да е готова да сподели своето виждане за интернет телевизията.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS