apple-carplay-auto

Apple е наела старши вицепрезидента на Chrysler Дъг Бетс в отдел „Операции“, става ясно от неговия профил в LinkedIn, както и от публикация в The Wall Street Journal. Това не е толкова изненадващо, като се вземе предвид факта, че още от февруари има спекулации, че Apple работи по своя кола. През месец май пък вицепрезидент на американската компания заяви на конференцията Code, че автомобилът е основното мобилно устройство.

Тази година имаше много слухове, че Apple наема различни експерти по коли, като дори се стигна до съда, след като производител на електрически батерии за автомобили А123 Systems заяви, че гигантът е привличал служители от компанията.

Интересно е защо Apple се е спряла точно на Бетс. В Chrysler той заемаше поста на „глобален ръководител на операциите – качество на продукт и услугата“ от 2008 г., но напусна компанията през октомври 2014 г., след като получи лоши отзиви и слабо класиране в Consumer Reports. Тук обаче трябва да се спомене, че Бетс тогава имаше нелеката задача да подобри рейтинга за качество на Chrysler. Преди това той е отговарял за подобни задачи в Nissan и Toyota.

The Wall Street Journal също така подчертава, че Apple наскоро е назначила едни от водещите европейски изследователи в сферата на автономните коли.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS