Световната конференция за разработчици (WWDC) на Apple наближава стремглаво. С нея продължават да ни заливат интересни новини, като разбира се никои от тях не са потвърдени.  Според Марк Гурман от 9to5mac Apple се готвят да пуснат в продажба 12-инчов вариант на iPad. Говори се за премиера през есента, но това не е сигурно, тъй като има възможност компанията тепърва тогава да започне производство.

Най-интересното от последната новина определено не е възможността да видим 12-инчов iPad. Може би най-накрая калифорнийският гигант ще ни покаже истински работещ мултитаскинг, като се предполага, че той ще е вградена функция за вероятния 12-инчов iPad. Това би било чудесно, защото едно такова устройство ще бъде голяма конкуренция за всички компании, мъчещи се да направят таблети, които да заменят лаптопа на клиента. Според източниците  вероятно е мултитаскингът да бъде представен на WWDC след по-малко от месец, а идеята е две или повече приложения да са активни едно до друго на екрана. Дисплеят ще може да се раздели на две или три равни части, като най-вероятно ще имате възможност и да стартирате едно приложение два пъти (например браузър).

Още по-жестоко звучи възможността този мултитаскинг да не бъде ексклузивен само за предстоящия iPad. За функционалността се говори сериозно още от миналата година, когато трябваше да бъде представен, но очевидно не беше завършен за сметка на Apple Watch. Инструментът след това беше намерен като скрита функционалност в beta версията на iOS 8, което също потвърждава слуховете, че Apple са искали да го представят през 2014 година. Всичко това навежда на мисълта, че чрез ъпдейт на операционната система, iPad Air също може да получи възможността да мултитасква.

И последното нещо, което можем да очакваме на WWDC през юни, е поддръжката на повече от едно потребителско име за iOS. Това, разбира се, също не е потвърдено по официално, но потребителите отдавна го желаят. Слоховете сочат, че може би Apple са се вслушали в желанието на своите клиенти, а ако представят тази функционалност тази година, то един 12-инчов iPad може да се превърне в чудесна машинка.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS