Според анализаторът от KGI Securities Минг-Чи Куо, Apple ще представи не две, а цели три устройства догодина. Слуховете, цитирани от Mac Rumors и The Verge, твърдят, че освен логичните iPhone 7 и iPhone 7 Plus, през 2016 година ще видим нов, по-малък iPhone. Той трябва да се появи в началото на годината и да наподобява нещо като ъпгрейдната версия на iPhone 5S.

Всичко това звучи логично, имайки предвид, че iPhone 5S е популярен модел на Apple, а хората все още търсят устройства с 4-инчов дисплей. Точно така, според Куо изцяло новият iPhone ще бъде с големина на дисплея от 4 инча. Освен това, той ще включва в себе си A9 чипът от новите смартфони на компанията, за да може да работи добре с iOS 9, както и една бъдеща iOS 10 операционна система. Освен всичко това, KGI Securities твърдят, че неназованият за сега iPhone ще бъде направен от метал, така че по-скоро няма да видим спекулираният по-рано iPhone 6C.

Колкото до това дали слухът на Минг-Чи Куо ще се превърне в реалност, бихме могли да повярваме. Анализаторът е известен с това, че доста често (да не кажем почти винаги) познава какви ще са бъдещите устройства на Apple – той предрече новия MacBook, двата различни размера при Apple Watch и още редица неща. Въпросът е, че не винаги слуховете му отразяват реалната премиера на устройствата – за 5.5-инчовия iPhone 6 Plus той твърдеше, че няма да се появи преди 2015 година.