iphone-7-concept
Снимка: YASSER FARAHI

Утре ще бъдат представени чисто новите модели iPhone 6s и iPhone 6s Plus, но какво ще стане догодина? Какво ще видим тогава? Предполага се, че през 2016 г. Apple ще представи iPhone 7, но само толкова. Не можем да кажем как ще изглежда той или колко ще бъде дебел. Или може би можем. Нови данни от анализатора в KGI Securities Минг-Чи Куо сочат, че iPhone 7 вероятно ще бъде много по-тънък от сегашните модели.

За колко точно тънко устройство говорим? Предполага се, че дебелината му ще бъде между 6 и 6,5 милиметра. За сравнение, iPhone 6 и 6 Plus са съответно 6,9 и 7,1 милиметра. За да може да бъде постигната тази големина, Куо твърди, че за тялото на смартфона ще бъде използвана супер здрава алуминиева сплав от серия 7000. Същата такава се очаква да изгражда и телата на моделите 6s и 6s Plus, които ще видим утре.

Ако се мъчите да си представите толкова тънък iPhone, ще ви дам за пример последното поколение iPod Touch. Той е с 4-инчов дисплей и дебелината му е само 6,1 милиметра. Значи нещо подобно, но с предполагаемо по-различен външен вид? Може би, а може би не. Ще видим колко от слуховете за iPhone 7 ще се превърнат в реалност, но до тогава има цяла година.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS