apple tv

apple tv

 

Apple и Comcast работят върху сделка, която ще осигури приоритетна интернет връзка между клиентите на медийния гигант и бъдещ продукт на Apple. Според източници от The Wall Street Journal става въпрос за set-top box или за дългоочаквания Apple TV.

По същество, сделката ще позволи на Apple да излъчва телевизионни предавания на живо и „on-demand“, както и съдържание, съхранено в облака. Comcast от своя страна ще осигурят бърз интернет трафик за свои клиенти, които използват кабелен интернет от компанията, дори ако ограниченията в скоростта на конкретният им план не позволяват това.

Ако сделката стане реалност, това ще бъде ново ниво на партньорство между технологичен гигант, какъвто е Apple, и медийна компания. Съвместният проект може и да вдъхне нов живот на традиционния кабелен бизнес, при който има сериозен спад на месечни абонати, за сметка на интернет базирани услуги като Netflix.

Тъй като сделката е все още на масата за преговори, доста неща остават неизяснени. Актуален е въпросът, дали Comcast ще получат достъп до личните данни на потребителите на Apple, както и дали тяхната инфраструктура ще отговори на традиционно високите изисквания на Apple? Едно обаче е ясно, погледите на инженерите от Купертино са насочени към телевизионната индустрия и скоро можем да станем свидетели на нов (революционен?) продукт.