apple1

През последните няколко години понятието „патент“ като че ли се превърна в синоним на съдебните битки между Apple и Samsung. Последното решение на съда накара Samsung да плати допълнителни 290 милиона на Apple, като с тези пари общата сума, която корейците трябва да платят на плодовата компания възлиза на 930 милиона щатски долара.

Днес стана ясно, че Apple иска Samsung да плати и част от съдебните разноски по многобройните дела. Компанията е платила повече от 60 милиона долара и сега си ги иска от корейците.

Американският гигант иска Samsung да плати допълнителни 22 милиона долара, които включват 15.7 милиона за адвокатската защита и 6.2 милиона за разходи като копиране или създаване на документи.

Samsung обяви наскоро, че ще обжалва решението за тези 290 милиона, които трябва да бъдат изплатени на Apple. Изключително  интересно е какво ще реши съдия Люси Кох относно исканията на Apple. Ако тя одобри това искане, сумата, която Samsung трябва да плати, възлиза на над 950 милиона щатски долара.