Може би няма да е зле Apple да си преосмислят системата за сигурност, защото както изглежда, крадците на iPhone-и стават все по-смели с всеки изминал ден.

Както се вижда от видеото по-горе в рамките на пет дена един и същ магазин е бил ограбен два пъти в Сан Франциско на 25 и 29 ноември.

Изглежда даже крадците са едни и същи и в двата случая и за по-малко от 15 секунди те влизат в магазина, грабят каквото успеят и след това почти спокойно напускат магазина. Персоналът дори не се опитва да направи нещо, някои от тях дори не ги забелязват…

Полицията е разпространила кадрите и все още се търсят виновниците, като засега няма дори заподозрени по случая.

Това обаче не е първият път, в който голямото А страда от подобни инциденти. През юни имаше обир, направен от бандити, облечени в дрехи като на персонала. А през октомври в Масачузетс, крадци са взели стока на стойност 13 000 долара. Наскоро пък гневен клиент брутално размаза няколко модела на iPhone и Mac, в Дижон, с тежка стоманена топка…

Докато обирите из магазините на Apple зачестяват, това очевидно не пречи на Купертино да остави смартфоните да бъдат свободно използвани в Apple Store, като махнат всякакви видове кабели свързани с тях. Причината поради компанията е толкова спокойна, е че вече всички нови устройства имат вградена техника, която позволява на Apple да направи всяко откраднато нещо от магазина неизползваемо.

Изглежда все пак не е толкова зле положението за Apple, но със сигурност не е приятно през ден да стават обири… Все пак е стрес както за персонала, така и за клиентите на магазина.