Снимка: Apple

Ако за известно време слуховете около iPhone 8 позамряха, можем да сме сигурни, че това няма да е задълго. Ето че днес Patently Apple споделят информация за нови два патента, които компанията е регистрирала. Те са за закривен дисплей и интегриран в екрана скенер за пръстови отпечатъци, съответно.

Първият патент обясвява как дисплеят може да бъде изработен от гъвкав материал, за да може той да бъде закривен от две страни, така че да намали широчината на телефона без да се налага активната част на дисплея да бъде по-малка.

Вторият патент от своя страна показва по малко по-сложен начин как Touch ID технологията може да се интегрира в дисплея, така че да е много по-удобна за използване.

Разбира се, всичко това не значи задължително, че двете технологии ще видят бял свят. Много от патентите, които различни технологични компании подават, никога не биват разработени. Но тъй като в случая се говори много за iPhone 8 без Home бутон и със закривен OLED дисплей, можем да предположим, че Apple поне се опитват да разработят тази идея.