Съобщение, което е имплементирано в бета версията на iOS 10 гласи, че бъдещи версии на операционната система няма да поддържат приложения, които не са ъпдейтнати да работят с 64-битови процесори. Това може да значи само едно — възможно е да се сбогувате с някои от любимите ви игри и/или апликации.

Apple започнаха да подтикват разработчиците да ъпдейтват приложенията си от 32 на 64-битова поддръжка още през 2015 година, като сега обаче промяната става доста по-агресивна. Ако определени апликации не бъдат ъпдейтнати, то от iOS 11 нататък, те няма да могат да работят на мобилните устройства на Купертино.

През есента на миналата година Apple премахнаха 43 300 стари приложения от App Store, които не са били ъпдейтвани отдавна и не поддържали 64-битови процесори. Следващата стъпка ще направи нещо подобно, като преди това обаче подсеща разработчиците чрез съобщение, ако случайно желаят да продължат да поддържат творенията си.

В случая е редно да кажем, че ако дадено по-старо приложение не носи финансови облаги на своите създатели, то е напълно възможно да не бъде ъпдейтнато. Така че ако все още играете някоя стара игра, работеща само под 32-бита, кажете ѝ сбогом за всеки случай и я поиграйте още малко, докато все още можете.

1 коментар

Comments are closed.