iphone-5-apple-store-sign

Според изследване на Park Assicates Apple е най-добрата марка в широк диапазон от категории, включително таблети, лаптопи, смартфони, рутери за домашни мрежи, MP3 плейъри и стриийминг устройства. За първи път Apple задмина дори Dell като предпочитана марка за празнични покупки за настолни компютри.

„Да бъдеш „предпочитаната“ марка със сигурност е предимство, но потребителите все още могат да променят мнението си. Например Apple е най-предпочитана марка за медиен плеър за стрийминг на видео, но много купувачи в крайна сметка си взимат Roku. Миналата година, сред младите купувачи (между 18 и 34 години) на това устройство, 34% са планирали да купят такова на Apple, а 15% да купят Roku. В по-късно проучване на действителните продажби ние открихме, че 24% за си купили Apple TV и 29% са си купили Roku“, казва Джон Барет.

През 2013 г. Apple беше на върха на много класации, което може да се окаже решаващ факор за пазаруващите през празничния сезон. Независимо от това дали предпочитанията към американската компания ще донесат огромни продажби, няма съмнение, че Apple е име, което повечето купувачи избрат тази година.