Минаха четири години откакто Apple последно правиха съществени промени по MacBook Pro. През 2012 година излезе последната итерация на лаптопа и от тогава той получи само Retina дисплей и Force Touch тракпад. Всички обаче се питат „Какво следва и кога?“ Ето че според Recode, следващото събитие на Apple предстои още този месец — на 27 октомври.

В четвъртък следващата седмица би трябвало Apple официално да представи новите модели MacBook Pro, както и още нещо. Според Recode това ще са MacBook Air, нов модел десктоп машина iMac и самостоятелен монитор с 5K резолюция.

Все още липсва официален коментар от страна на Apple, но ако източниците на Recode са достоверни, то няма причина да не видим новите устройства в другата седмица. Не е ясно какво да очакваме от тях, с изключение на това, че MacBook Pro трябва да дойде с „динамични function бутони“, каквото и да значи това. Може би става въпрос за  тъчскрийн лентата, която се предполагаше, че ще замени редът с бутони? Освен това — очакваме още наличието на Touch ID и като цяло много по-тънко устройство от сегашното такова.

Е, какво мислите? Бихте ли си взели новия MacBook Pro ако той наистина е това, за което се говори? Събитието идеално е планирано около два месеца преди коледните празници, така че покупките да могат да започнат на време.