large-ipad

След новия Iphone, който очакваме най-накрая да представи през септември след истинска истерия от изтекли слухове и снимки, Apple готви удар и за догодина – този път обаче свързан с нов iPad, и то направо гигантски. За размера му става дума: цели 12.9 инча.

Това си е наистина значително увеличение в сравнение с настоящите модели на компанията – 9.7-инчовия iPad и 7.9-инчовия iPad mini. Според Bloomberg, които се позовават на отлично запознати източници, в Apple работят вече повече от година над iPad с по-голям екран и се очаква да го представят официално в първите месеци на 2015-та.

Както можете да се досетите, зад идеята стои Тим Кук, като целта му е да събуди нов интерес към iPad-ите, които са вторият най-значим продукт на Apple след iPhone. Продажбите им обаче показват тревожна тенденция за постоянно намаляване, а липсата на нови модели подтиква потребителите да се оглеждат за смартфони с по-големи екрани (явно Apple и това са взели предвид – припомняме ви, че се очаква новият iPhone 6 да бъде в два размера, като по-големият – 5.5-инчов, може би ще бъде представен по-късно от 4.7-инчовия модел).

Освен към масовите потребители, по-големите iPad-и ще бъдат насочени и към бизнес клиентите, за които биха били полезни и удобни. През юли стана ясно, че Apple и IBM стартират ключово партньорство, което ще позволи на IBM директно да продава iPhone и iPad на корпоративни клиенти, като устройствата ще са с преинсталирани enterprise приложения, разработени съвместно от двете компании. С нов голям iPad за Apple ще е още по-лесно да се налага в бизнес сектора.