apple-imessage1

В понеделник Apple предостави нова опция на своя официален сайт, която позволява на потребителите да деакривират iMessage директно от там. По този начин компанията сложи край на проблема с изчезващите смс-и, от който мнозина, преминали на друго устройство, различно от iPhone, се оплакваха. Оказва се, че за някои потребители това решение е дошло прекалено късно.

Жена от Калифорния, на име Ейдриън Мур, е изгубила безброй съобщения в т.нар. от всички „черна дупка“ на iMessage и смята да отнесе този въпрос до съда. Съдия Луси Ко, която всички познаваме от делата за патент между Samsung и Apple, й казалa, че заедно с други потърпевши може да заведе колективен иск срещу американската компания. Мур твърди, че Apple не е предала съобщения, изпратени по iMessage, защото по този начин цели да накара потребителите да продължат да използват iOS.

Ko e отхвърлила молбата на Apple за прекратяване на делото. Технологичният гигант е обвинен в нелоялна търговска практика, като съдия Ко се е произнесла, че ищецът може да продължи с нейния иск за „непозволено вмешателство в договор“, т.е., г-жа Мур, изгубвайки толкова много от съобщенията си, е имала договор в Verizion, в който Apple се е намесила.