apple-vr-thumb
IMAGE: U.S. PATENT & TRADEMARK OFFIC

През септември видяхме AirVR – устройство, което превръща Apple iPad Mini с Retina дисплей в евтина алтернатива на Oculus Rift. През последната година виртуалната реалност започна бавно, но сигурно, да пирдобива популярност и едва ли някой ще бъде изненадан от факта, че Apple работи по подобен проект. Доказателство за това е публикувана обява за работа, която гласи, че американската компания търси разработчик за виртуална реалност.

ВИЖ ОЩЕ: MOZILLA НИ ДОБЛИЖАВА ДО ВИРТУАЛНАТА РЕАЛНОСТ

По-рано тази година Apple подаде патентна молба за очила за виртуална реалност. Не можем да бъдем сигурни дали гигантът търси човек, който да работи по тази технология, но няма как да не направим връзка между двете събития. Apple е известна с това, че никога не прибързва с новите проекти и предпочита всичко да бъде напълно изпипано за възможно най-доброто потребителско изживяване.

В момента Оculus Rift, вече собственост на Facebook, е може би най-усъвършенствата технология за виртуална реалност. На този етап можем само да гадаем върху какво работи Apple. Компаниите доста често патентоват устройства, които в крайна сметка никога не виждат бял свят. Едно е ясно и това е, че Apple започа да проявява все по-голям интерес към бизнеса с виртуална реалност.