На събитието за представянето на iPhone 5, Apple не пропусна да се похвали и за цифрите и постиженията на компанията в последните месеци.

Изпълнителният директор Tim Cook обяви, че Apple е продала 7 милиона копия на операционната система Mountain Lion от представянето, като тази цифра беше 3 милиона към края на юли. Той поясни, че новите MacBook Pro с Retina дисплей и MacBook Air са помогнали на Apple да достигне първа позиция на пазара (27%) на лаптопи в САЩ.

За iOS, Cook поясни, че Apple Store вече предлага 700 000 приложения, от които 250 000 са създадени само за iPad. Друга интересна информация е, че 90% от тези 700 000 приложения са сваляни всеки месец, а обикновеният потребител използва по около 100 приложения, според Apple.

Таблетът iPad е продаден в 17 милиона копия в периода април-юни. Таблетът на Apple продължава да доминира на пазара на таблети – цели 63% в полза на iPad в сравнение с таблети на други компании.

 

 

Сподели
Предишна страницаApple представи и обновен iPod Touch
Следваща страницаSamsung и HTC съдят Apple заради iPhone 5
Боби Иванов е технологичен журналист. Работил е във в. “24 часа”, както и като редактор и автор на авторски публикации в онлайн изданието MobileNews, част от Trim Publications Ltd. Темите, които покрива включват бизнес, технологии и телекомуникации в страната и в световен мащаб. Интересите му включват Психология на комуникацията, Социология, Маркетинг и Връзки с обществеността. За контакти: Ivanoff@smartnews.bg