Нов слух твъди, че Apple е блокирала ъпдейт на приложението SkyDrive на Microsoft за iOS, защото искала дял от печалбите.

The Next Web твърди, че Apple иска 30% дял от печалбите, спечелени когато потребителите се впишат в SkyDrive приложението и закупят допълнително място. Компанията има навика да прави това и с други приложения в Apple App Store. Моментната версия на iOS приложението предлага на потребителите да регистрират безплатен акаунт и на по-късен етап да закупят допълнително облачно пространство от самата апликация.

След като Microsoft оказала да плаща 30% от печалбите от регистрираните в SkyDrive на Apple, плодовата компания решила да блокира всички следващи ъпдейти на приложението. Според The Next Web, Microsoft дори пуснала за одобрение ъпдейт, който премахвал всички опции за допълнително закупуване на облачно пространство, но Apple отказала пускането и на новата версия. Последният ъпдейт на SkyDrive за iOS е от юни тази година.

Тази информация, разбира се, е непотвърдена и е напълно възможно да се окаже измислица, защото по тази логика Apple трябва да иска същото и от Box, Dropbox, SugarSync и други, което би убило изцяло техните приложения и би ги отказало да работят с компанията.