Apple очевидно вече са се отказали от това да правят собствени външни монитори. Ако искате да се сдобиете с така отдавна обещавания Cinema 5K монитор, ще трябва да се обърнете към марката LG.

Още от събитието Hello Again в четвъртък, нещата започнаха да стават подозрителни, особено след като Купертино промотираха мониторите на LG, вместо свои такива. Но американската компания съвсем ясно заяви пред Нилай Патъл от The Verge следното: “out of the standalone display biz”

apple-monitors-no-more

Вместо върху мониторите изглежда, че Apple възнамерява да се фокусира повече над хардуерната интеграция с други компании. И двата Ultrafine дисплеи на LG са проектирани в колаборация с Купертино, яркостта им дори може да се управлява от всеки един Mac. Очевидно американският гигант е променил своята политика и изглежда, че това ще му донесе успехи.

Това е цялата информация, с която разполагаме засега. Разбира се, ако има нещо ново ние от екипа на Smart News, ще ви информираме незабавно… А дотогава можем само да кажем сбогом на MacBook Air и сбогом на Cinema Display.