приложения app store

Както вече знаем, Beta версията на новата iOS 8.3 може да бъде свалена и тествана от някои потребители. Вече има информация за някои нови функционалности на софтуера, които засягат главно App Store и iTunes секцията в Settings менюто. Въпросната нова опция позволява да изключите изискването на парола при сваляне на безплатни приложения.

Виж още: Ревю на Apple iPad Air 2

Има данни, че много от ползвателите на смартфони не свалят редовно нови приложения. Около 7% от всички потребители са отговорни за над половината от свалените приложения. Това проучване бе проведено от comScore преди време, а резултатите може да се дължат на факта, че масово се използват само приложенията, които се качват при първоначалната настройка на телефона. Има и два други фактора – единият е ниската заинтересованост на хората от нови приложения до момента, в който въпросните апликации не станат „топ и абсолютно задължителни“, другият е това, че някои хора, най-вече Apple потребители, не помнят данните си от своя акаунт и така не могат да свалят дори и безплатни приложения.

Според новия ъпдейт в менюто Password and Settings имате възможност да изключите изискването на парола при сваляне на безплатни апликации от App Store. Това е видимо в Beta версията на iOS 8.3. Все пак още не е 100% сигурно дали функционалността ще остане и за редовната версия на ъпдейта, но наистина би било добре. Подобен ход беше направен от Apple преди време, но тогава потребителите не изглеждаха доволни и компанията премахна тази настройка. Разликата е, че сега всеки сам може да избере дали паролата му да бъде изисквана или не. Разбира се, тя ще продължи да се изисква за платени приложения. Всички тези настройки важат при изключен Touch ID.