Разбира се, че Google Home, Daydream и Android N не бяха единствените неща, на които се обърна внимание по време на първия ден от Google I/O 2016. Разработчиците от интернет гиганта ни изненадаха с още няколко неща, свързани с техтите продукти и услуги. Нека да ги разгледаме с по няколко думи по-долу…

Android Wear

Операционната система за носими устройства Android Wear скоро ще получи следващата си версия – Android Wear 2.0. С нея идват няколко подобрения, между които възможността данните, които ви интересуват, да се показват върху всяко едно възможно лице за часовника, което сте избрали.

Освен това, Android Wear 2.0 вече позволява приложенията много по-лесно да работят без нужда от смартфон наоколо. Ще могат да запазват данните си локално, което ще ви помогне да тренирате без да носите смартфона в себе си, например. Към допълненията е и мини QWERTY клавиатура, без да е ясно колко удобна и интуитивна ще бъде тя (и кой би я ползвал).

Android Auto

Системата за управление на мултимедия в кола Android Auto става все по-популярна. За нещастие тук в България нямаме достъп до нея (за сега), но пък това може да се промени с приложението за това от Google. Точно така, Android Auto е налична и под формата на приложение с най-новата му версия вече няма да е необходимо колата ви също да има Android Auto – всичко, което ви е необходимо, ще бъде налично в апликацията. От навигация, до контрол на музиката, гласови команди и какво ли още не.

За жалост, приложението Android Auto също все още не е налично в нашия район, но да се надяваме, че скоро ще бъде пуснато. Определено то може да се докаже като лесен, удобен и безопасен начин за използване на смартфона ви докато шофирате.

Android Instant Apps

Не е ли досадно когато трябва да инсталирате някое приложение? Особено когато то ви трябва за нещо малко, без да ви се наложи изобщо да го ползвате втори път? В този случай Google имат решение и това е Android Instant Apps. Чрез новата функционалност разработчиците могат със съвсем малко труд да направят апликациите си възможни за използване без инсталация. Просто търсите приложението в Google, отваряте го и правите това, което ви интересува. След това го затваряте и край!

Новата функция ще бъде налична за всички Android потребители по-късно тази година, без значение коя версия на операционната система използвате.