LG G Watch R Picture 3

Както знаете, Android Wear все още не може да работи с iOS, но от Google са близо да променят това, според информация, която са плучили колегите от The Verge. Тя идва от източник, който е навътре с процеса по интеграцията на платформата за носими устрйства на компанията. Той споделя, че от Google приключват с някои позледни технически детайли и ще скоро ще са готови. Ако това се случи, всички устройства с Android Wear, които и сега не са малко, ще станат директни конкуренти на Apple Watch, който наскоро бе пуснат в продажба и не е никак евтин.

В текущото си положение на разработване, Android Wear поддържа някои основни функционалности при работа с iOS. Част от тях за преглеждането на нотификации, Google Now картите, гласови търсения и т.н. От друга страна не е тайна, че двете платформи могат да работя заедно, ако съдим по видеото, което преди време ни разкри как един разработчик е успял да ги свърже. Той е използвал същия начин, както при Pebble и iPhone – чрез Apple Notification Center Service (ANCS), вградена функция в iOS 7 или по-новите версии, която се свързва чрез Bluetooth, за да предаде известията от iPhone на устройства като умните часовници. С приложение, инсталирано на Moto360, MohammadAG e успял да направи така, че Android Wear да получава тези известия.

И макар всичко това да говори обещаващо за успешното финализиране на проекта, одобрението от страна на Apple остава финалното стъпало. От Купертино не изглежда да имат интерес да допускат пряк конкурент на Apple Watch точно сега, когато тепърва той започва да завзема пазарен дял. Това е първият нов продукт на компанията от много време насам и се предполага, че те ще направят всичко възможно, за да го наложат в средите на умните аксесоари. Ще е интересно да видим какво ще е развитието на този случай.

Въпросът е, дали потребителите на iOS ще предпочетата Android Wear часовник, а не Apple Watch? Все пак, феновете на Apple си държат на техните продукти, но при цените на които се предлага няма да е изненада всеки да се насочи към Android Wear. Вие какво бихте купили?

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS