Find your phone with Android Wear

Случвало ли ви се е да сте си вкъщи, да не помните къде сте си оставили телефона и да започнете да го търсите из цялата къща? Почти всеки човек се е сблъсквал с подобен „проблем“. Apple, Google и Mirosoft създадоха инструменти, ограничаващи кражбите на устройства, които също така могат да накарат телефона ви да звънне, дори когато звукът му е изключен, но сега Google направи още една крачка, която ще ви спести известно време.

Виж още: Вече ще виждаме Android Wear и на луксозни часовници

Новото решение идва с Android Wear и Android Device Menager, който беше представен още през 2013 г., помагащ да локализирате Android устройствата ви. От днес той ще стане малко по-полезен за част от потребителите, притежаващи носим аксесоар, защото чрез него те ще могат да открият своя изгубен смартфон. Всичко става много просто – само трябва да кажете „Ok, Google. Start. Find my phone“ или да изберете опцията „Find my phone“ от Start менюто. Телефонът ви ще звънне с възможно най-силния звук и така по-бързо ще успеете да го намерите.

Новата функция ще бъде налична през следващите седмици за всички Android Wear устройства. Е, гледайте да не изгубите и умния си часовник.