След като новините днес се изляха толкова бързо и разбрахме, че партньорството на Tag Heuer с Google не е слух, а Google просто ще осигурят Android Wear за луксозния часовник, определено има над какво да разсъждаваме. Да, часовникът ще е нещо различно – досега всички умни часовници са били с чипове от Snapdragon или Texas Instruments, а тук те ще бъде произведени от Intel. Но достатъчно ли е това, че електронният Tag Heuer да се докаже като достоен наследник на луксозните си предшественици на швейцарската марка?

Виж още: Вече ще виждаме Android Wear и на луксозни часовници

Да го погледнем така – всички налични в момента Android Wear часовници са в ценовата гама 200-300 долара. LG дори подаряват своя G Watch R на всеки закупил G Flex 2 с Vodafone във Великобритания. А това какво означава? Че тези умни джаджи не се купуват много. Очевидно не всеки има нужда от електронен часовник, който да може да прави обаждания, да показва нотификации и да ви отваря вратата на гаража. Все още живеем във времето, в което всички предпочитат един обикновен часовник, който да показва просто времето. Tag Heuer иска да промени това, но тя е стара швейцарска марка, добре позната сред по-заможните любители на автоматичните аналогови часовници.

[cquote]iPhone потребителите са склонни да дават повече пари за джаджи[/cquote]

И тук трябва да споменем вече и разпределянето на клиентите между Android и iPhone. Според проучвания, хора, които имат повече пари, използват iPhone (в никакъв случай тук не искам да кажа, че Android потребителите са по-бедни или както там погрешно бихме ме разбрали). Нормално, той е по-скъп. И не само това – хората, които използват iPhone са по-склонни да си купуват скъпи и интересни джаджи. Затова и може би много от тях ще си вземат Apple Watch или ще искат умния Tag Heuer, защото той най-вероятно ще е скъпа и интересна джаджа. Но няма да могат да го ползват, защото Android Wear е съвместим само с Android смартфони. Можете да започнете да използвате Android Wear часовник чак след като го свържете с Android устройството си.

Така че логично тук стигаме до следното – ако Google иска да успее с Android Wear, ако иска умният Tag Heuer да се продава както при Android потребители, така и при ползватели на iPhone, ще трябва да го направят съвместим с Apple продукти. Има спекулации, че най-накрая на Google I/O това лято, съвместимостта ще бъде обявена официално. Все пак няма технически пречки… просто политика.