Android M

Android M ще е следващата версия на мобилната опрационна система на Google. Това е логичното продължение, след като компанията върви по азбучен ред, а Android L бе версията, която видяхме миналата година. Това бе тихичко прошепнато в графика на следващата голяма конференция, която Google организира, но за съжаление няма нищо повече, което да ви споделим.

Това, което бе обявено от Google, съдържаше единствено информация, че „Android M носи мощ към всички видове работни места“. От това не можем да си извадим особено много изводи, освен че Android OS вече не е операционна система само за телефони. Това се вижда навсякъде, защото компанията започна да лансира Android не само в телефони и таблери, но и в телевизори, автомобили и т.н.

Още нещо, което направи впечатление, бе нововъведението „Voice Access“. За него се очаква да разшири значително досегашното „OK Google“ и да даде възможност на потребителите да управляват всички устройства с Android OS само чрез гласови команди. Като цяло не лоша идея, но определено Google ще имат нужда от помощта на разработчиците, за да може всичко това да се случи.

До Google I/O не остана много, така че бъдете с нас на 28 май, когато ще разберем всичко за новите планове на Google, а дотогава може да споделите вашите предложения за следващото име на Android M в коментарите.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS