Manager

 

Android Device Manager позволява на потребителите да проследят своите телефони, използвайки удобен за целта уеб интерфейс. Чрез него можете да активирате звънене при максимална сила на звука, дори и апаратът да е бил оставен на безшумен режим преди това. Също така можете да видите на картата точното място или приблизително точното, на което се намира той. Като крайна мярка през този интерфейс можете да изтриете всички лични данни от него. Приложението е достъпно за всички модели с Android 2.2 или по-висока версия, което си е почти всички телефони. Услугата изисква администраторски достъп до устройство, което се активира от настройките на защита.

 

Казвам ви всичко това, защото вече е налична актуализация по тази услуга. Сега вече има нов „Lock“ бутон в сайта, който веднага ще заключи устройството ви с парола по ваш избор. Чрез тази опция дори ще изключите екрана, за да завършите заключване. Ако вече имате парола, след въвеждането на новата от сайта тя автоматично ще пренапише текущата ви. Тъй като всички тези неща изискват интернет, а в определен момент телефончето може и да няма такава връзка, то те ще влезнат в сила в момента, в който тя бъде осъществена.

Лека-полека и Android OS започва да става все по защитена и Google се стремят да ограничат нежелания достъп до нашите телефони максимално. Това е чудесно и който иска може да изпробва услугата на този адрес – www.android.com/devicemanager.