Може да се каже, че вчера беше чудесен ден за ползвателите на Nexus устройства от Google – компанията започна да изпраща OTA ъпдейти до последната версия на Android – Lollipop 5.1.1. Освен тях, тези които не могат да ъпдейтнат автоматично, могат да използват качените на Google Developers страницата файлове, за да флашнат до последна версия.

От вчера всички собственици на Google Nexus 4 и Nexus 5, произведени от LG, могат да ъпдейтнат автоматично чрез OTA до Android 5.1.1. Освен тях, таблетите също ще могат да се възползват – Nexus 9 от HTC също получава актуализацията, като това се отнася за LTE версията му. Двете генерации на ASUS Nexus 7 също могат да очакват нотификация за OTA ъпдейт до 5.1.1 Lollipop, като тук говорим както за Wi-Fi версията, така и за тази с достъп до мобилна мрежа.

Ако сте от тези, които са модифицирали софтуера на някое от споменатите устройства и все пак искате да се възползвате от последната версия та Android операционната система, можете да се сдобиете с необходимите за това имидж файлове от страницата на Google, която съм посочил по-горе. Просто свалете файловете и флашнете по обичайния начин.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS