app-logo

Едно от най-популярните приложения за блокиране на реклами отново си проправи път до Android, след като преди две години Google го премахна от Google Play. Това е AdBlock Browser дело на компанията AdBlock Plus. За момента AdBlock Browser все още не може да бъде изтеглено през магазина, но желащите да си го изтеглят могат да се присъединят към тази Google+ група и да следват инструкциите. AdBlock Plus казва, че се надява скоро да има и iOS версия на AdBlock Browser.

Настройките по подразбиране блокират всички реклами, които не отговарят на специфични критерии за „допустими реклами“ или по-конкретно такива, които биват натрапвани на потребителите и им пречат на работата. Компанията казва, че добре направените реклами в определени сайтове, които отговарят на критериите, ще бъдат автоматично отблокирвани. Разбира се, има опция и да изберете пълното блокиране на абсолютно всички реклами в настройките на приложението.

AdBlock-Plus

Вместо да създадат нов браузър, от AdBlock Plus са използвали версия на Mozilla Firefox, така че интерфейсът на AdBlock Browser ще изглежда доста сходно с този на други мобилни браузъри. На този етап приложението очаква одобрение за Google Play, което едва ли ще дойде толкова бързо предвид историята на компанията с Google.

Последното Android приложението на AdBlock Plus беше премахнато от официалния магазин на технологичния гигант през 2013 г., заради „намесване в работата на друга услуга или продукт по неразрешен начин“. Добрата новина е, че за момента компанията е намерила начин да заобиколи Google Play.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS